Kobi Yönetirken Sıkça Yapılan Hatalar

01.03.2019
Kobi Yönetirken Sıkça Yapılan Hatalar

Küçük İşletmleri yönetirken yapılan hatalar:
1.Çalışanları Kuşak kalıplarına Alma :Sadece belli bir kuşağı işe almak çalışanlara da, size de büyük zarar verir, hatta işinizi kaybetmenize bile sebep olabilir. İşletmelerde yaş veya nesil bazında istihdam yerine işletmenin ihtiyacı esasına dayalı olarak personel seçimi yapmalıdır.Aslında çok nesilli bir ekip,farklı fikirlerin ortaya çıkmasını sağlar.İnsanlara kendini ispatlama fırsatı vermek gerekir.

2.Rekabet Etmek İçin fiyat indirimleri:Zorlu rekabete karşı, küçük işletmelerin, müşterilere daha çekici gelen ürün veya hizmetleri sunmak için fiyatlarda bazı indirimler yapmaları cazip olabilir. Ancak küçük işletmeler için bu tür indirimler zararla da sonuçlanabilir.Büyük şirketler bu zararlara karşı daha donanımlıdır. Dolayısıyla, fiyatları aşağı çekmek küçük işletmeler için bir yarar sağlamaz.Fiyatları indirmek yerine ürününüze veya hizmetinize başka şekillerde değer katmaya odaklanın . Müşteriler,özelliği daha fazla olan bir ürüne  fazla para ödemekten kaçınmazlar.

3.Başarıya Uygun Olma:Başarı harika bir şeydir.Fakat bu, işletmeniz için belirlediğiniz küçük bir hedefe ulaştığınızda herşeyin mükemmel olduğu anlamına gelmez. Bazı küçük işletmeler, bir miktar başarı elde ettikten sonra bir holding düzenine geçerler. Bu, bir işletmenin rekabeti geride bırakmasına ve yavaş yavaş alakasız hale gelmesine neden olabilir.Başlangıç ​​aşamasında işinizi büyütmeniz için çalışanlara gereken motivasyonu sağlamayı unutmayın.İstediğiniz hedefe ulaştığınızda,çalışma temposunu indirmeden aynı şekilde faaliyete devam edin.

3.Tüm Performans Sorunlarını Tek Elden Yönetmeye Çalışma:Ekibiniz büyüdükçe, iş bulma ve diğer istihdam ile ilgili konuları ele alan bir insan kaynakları departmanı oluşturmayı seçebilirsiniz.Tüm konuları İK departmanına göndermek yerine, takım liderlerini, sorun yaşamış iş arkadaşlarıyla konuşmaya yetkilendirin. Bunun disiplin amaçlı bir önlem olması gerekmez.İK departmanına bir miktar destek gösterilmesi, bir takım jenerik disiplin eylemlerine giden yolda daha fazla yarar sağlar.

4.Danışmanlık Hizmeti Almaktan Çekinmek: İşletmenin faaliyetinde sorun yaşanmaması için birtakım deneyimli kişilerden tavsiyeler alabilirsiniz.Fakat bu tavsiyelerden faaliyet alanınızla ilgili olanları dikkate alın.Çünkü bazı fikirler mutlaka her iş için geçerli değildir. İçgüdülerinizi takip edin veya durumunuza özel olarak uyarlanmış size uygun tavsiyeler verebilecek bir profesyonelden danışmanlık alın.

 

Tümü