E-Ticaret Uzmanlarından 13 Harika Öneri

01.03.2019
E-Ticaret Uzmanlarından 13 Harika Öneri

Günümüzün e-ticaret dünyasında ölçeklenmenin düzinelerce yolu vardır. Bazı işletmeler yüksek satışlara odaklanırken, bazıları hiper spesifik ürün kategorilerine hakim olmaya odaklanır.

 En iyi cevapları bulmak için 14 elektronik ticaret girişimcisi yorumlarını aşağıda paylaştık. İşte size e-ticaret stratejinizde devrim yaratmaya yardımcı olabilecek ipuçları:

 

 1. Müşteri gibi düşünün:Katıe Melissa, bir tüketici gibi düşünmek için kendinizi eğitmeniz gerektiğini söylüyor.”  Ne  olursa olsun, müşterinin neyi seveceğini önemseyin.”

 

2. E-postalarınızı ve sosyal bilgilerinizi birbirine bağlayın: Bu sözün sahibi Frank Hatchett, Online e-ticaretin büyüme stratejilerini anlamaya çalışan girişimciler için inanılmaz bir kaynak olan Online Dimes’ın arkasındaki kişidir. Ayrıca, çevrimiçi pazarlamanın her yönünü araştıran, insanların ücretsiz ürünleri vererek para kazanma biçimleri de dahil olmak üzere, 20.000’den fazla kişiye hitap eden Facebook grubu Online Samurais var.

 

 3. Yaparak öğrenin: (Richard Lazazzera) Yaparak öğrenmeye odaklanılmalıdır. Birçok girişimci aslında başlamadan önce çok fazla düşünüyor. Başarısızlık öğrenme fırsatı yaratır ve her başarısızlık ileriye doğru bir adımdır.

 

 4. Müşterileri satışa dönüştürmek için e-postayı en üst düzeye çıkarın: Susan Bradley, tecrübeli bir e-ticaret müteşebbisidir ve mağazasında ölçeklenebilirliği öğrenmiş olan Wee Squeak’tır.

 Bradley, müşterileri dönüştürmek için e-posta kullanmanın savunucularından.

 Büyümek isteyen küçük işletmeler için anahtar otomasyon aracı olan Infusionsoft’u kullanmanızı öneriyor.

 

 5. Bir huni yaklaşımını kullanın (ve en üst düzeye çıkarın): Terry Arsenault, dijital bir pazarlama ajansı olan Shopidd’i yönetirken, birkaç e-ticaret mağazası (Leafwood gibi) çalıştırmaktadır. Ayrıca 10,000’in üzerinde üyeye sahip olan Facebook’ta Shopify E-Ticaret Grubunu başlattı.

 Dan Dasilva bugün çevrimiçi olan en iyi e-ticaret kaynaklarından biri olan Ecom Dudes’i işleten bir e-ticaret girişimcisidir. Kendisi birden çok mağazasını yönetti ve şu an programlarıyla 4000’den fazla öğrenciyi çalıştırıyor.

 Arsenault ve Dasilva, e-ticaret girişimcilerinin huni yaklaşımını benimsemelerinin önemli olduğunu, yani müşteri avatarınızın kimliğini bilmeniz, huni haritanıza çıkmanız ve değer merdiveninizi bir satış yapmaya doğru taşımanız gerektiğini belirtti. Çok az müşteri markanızla olan ilk etkileşimi satın alacaktır.

 Arsenault, yeniden hedefleme reklamlarına odaklanan bir Shopify eklentisi olan, Shoelace kullanmanızı önerir. Dasilva, haritalama yapmayı ve huni oluşturmayı kolaylaştıran TriFunnels kullanımını öneriyor.

 

6. Sizinle birlikte büyüyebilecek bir arka uç sistemi bulun: John Hutchison, girişimcilerin onlarla birlikte büyüyebilecek bir arka uç sistemi bulmalarını öneriyor. Ayrıca dönüşümlere de odaklanmanız gerekir. Bir müşteriniz olduktan sonra, o müşteriden nasıl daha fazla para kazanabileceğinizi öğrenin. Hutchison, bir e-posta pazarlama platformu olan Klavyio’yu kullanmayı öneriyor.

 

 7. Bir ürünün kar marjlarını ayrıntılandırın:Chris Record girişimcilere, her tür internet pazarlama stratejisine odaklanan Tecademics programıyla nasıl büyüyeceğini öğretir ve bir ürünün kar marjlarını kaydetmesini önerir. Record, Ebay’da günümüzde 13 yaşındaki bir oyuncu olarak satışa başladığında ana düşüncesi net marj oldu. O günden bu yana evrim geçirdi, çünkü büyük fırsatlar araması genellikle geç ya da kusurlu görünecek ürünlerin sipariş edilmesiyle sonuçlandı.

 

 8. Bir müşterinin yol haritasını çıkarın: Howell, bir müşterinin yolculuğunu, ürününüzü ilk gördüğünüzde, satın alma işlemini tamamladıktan sonra aldıkları e-postayla eşleştirmeniz gerektiğini söylüyor. Markanızın dokunma noktalarını bilmek başarı için gerekli olacaktır.

 

  9. Benzersiz bir şekilde satmak:Ashley Wright, gelişen bir Facebook grubu olan Facebook Ads & Shopify Stratejilerini yönetirken birkaç mağaza işleten bir e-ticaret girişimcisidir. Wright, ürünlerinizi satmak için kullandığınız açıyı araştırmanız gerektiğini söylüyor. Benzersiz bir müşteri kitabı bularak eşsiz bir yolla satmaya çalışın. Bu, Facebook’ta reklam maliyetlerini düşürmenizi sağlayabilir.O bir pazarlama istihbarat platformu olan Wicked Reports’ı denemenizi öneriyor.

 

 10. Doğru ürünü / pazara uyumu bulun:Dave Hermansen, insanların kendi online satış mağazalarını başlatmalarına yardımcı olan Mağaza Koçunun kurucularından biridir. Birkaç e-ticaret mağazasını kendisi büyüdü,Ayrıca Store Coach grubunu Facebook’ta yönetiyor.

 

 11. Daima güncel kalın:Sebastian Gomez, dropshipping’e odaklanan dünyanın önde gelen e-ticaret uzmanlarından biridir. Daima güncel kalın. Sadece bir reklam ayarlayamaz ve optimize etmezsiniz. Sebastian, gün boyunca reklamlarını kontrol eder ve performans göstermeyen reklamları optimize eder.

 

12. Facebook’ta video reklamlar kullanın:Lawrence Aponte, kendi koçluk programıyla başkalarına ilham vermesine yardımcı olan inanılmaz bir hikayeye sahiptir.Lawrence, video reklamların nasıl işe alındığına odaklanır ve tüm öğrencilerinin Facebook’ta video reklamları kullanmasını sağlar. Daha sonra, e-ticaret girişimcilerinin bu video reklamlarla etkileşime giren kişileri benzersiz ürün görüntüleri üzerinden yeniden hedeflemelerini önerir.

 

 13. İnsanları satın almaya zorlayan reklamları test edin:E-ticaret girişimcilerinin merak uyandırmak için yaptığı temel ipucu, insanları bir satın alma işlemi yapmaya zorlayan reklamları test etmektir. Bu, ürününüzü ileri iten bir etki yaratıcısı ile bir reklam ya da ortaklıkla aciliyet yaratmak anlamına gelebilir.

 

 Sonuç:Satması gereken çok sayıda ürün ve uygulama kullanımı ile,işletmeniz için neyin işe yaradığını bulmanız gerekir. Dönüşümlere odaklanmak, dönüşüm huninizi haritalamak ve doğru araçları kullanmakla yakında bir e-ticaret girişimcisi olarak başarıya ulaşacaksınız!

 

Tümü