Şirketinizle İlgilenirken Kendinizi İhmal Etmeyin! Girişimciler İçin Fit Kalmanın 4 Yolu

01.03.2019
Şirketinizle İlgilenirken Kendinizi İhmal Etmeyin! Girişimciler İçin Fit Kalmanın 4 Yolu

Hepimiz egzersizin bizi daha sağlıklı kıldığını, enerjimizi arttırdığını, daha iyi uyuma imkanı sağladığını ve dolayısıyla mutluluğumuzun artmasına katkıda bulunduğunu biliyoruz . Ancak yine de bazılarımız bunu bildiği halde bu onemli faaliyetleri arka planda tutuyor.

Daha sağlıklı olabilmek için bir hedef belirlemek ve o hedef için  düzenli olarak çalışmak, gerekli önlemleri almadığınız surece fazla bir şey ifade etmez. Girişimciler olarak, düzenli egzersiz, ihtiyaç duyduğumuz verimlilik ve enerji için gün içinde bize yardımcı olabilir. Girişimciler için zaman çok kıymetlidir ancak çalışma saatlerinin yanısıra egzersiz ve sosyal faaliyetler için de ayrıca zaman ayarlanmalıdır. Girişimciler için fit kalmanın 4 yolu:

1.Ajandanızda egzersiz için zaman ayarlayın:
Tıpkı diğer önemli görev veya toplantılarınız gibi, egzersiz yapmak için takviminizde bir nokta oluşturun.Çalıştığınız günlerde bile hergün yapmanız gereken üç önemli şey arasında egzersiz de olsun.Sadece egzersiz olarak yazmak yetmez.Egzersizin ne zaman ve nerede gerçekleseceğini de belirleyin.Bunu iş için başka bir görev olarak düşünün.Bir toplantıyı veya iş görüşmesini nasıl önemsiyorsanız bunu da o kadar önemseyin.

2.Sabah sporu yapın:
Egzersizi günlük programınıza uyarlamanın en iyi yollarından biri, sabah ilk iş olarak spor planlamaktır.Yoğun  bir gününüz olacaksa, biraz erken uyanmanız gerekebilir. Boylece egzersiz programınızı  günün ilk saatlerinde tamamlamış olursunuz.

3.Yürüyün:
Kendi hesabına çalışmanın avantajlarından biri de, çalışırken zamanınızı nasıl harcadığınız konusunda daha fazla kontrole sahip olmanızdır.. Bunu, egzersiz yapmak için zaman bulma konusunda avantajınız için kullanabilirsiniz.Çalışma saatleri arasında kısa aralar verin.10 dakikalık tempolu bir yürüyüşe çıkın.Yakınlarda olan işlerinize arabyla gitmeyin.Bisiklet kullanın ve ya yürüyerek gidin.

4.Sosyal olun:
Tüm işletme sahipleri,bazen yoğun iş temposundan kaçarak  sosyal hayata karışmaya ihtiyaç duyarlar.Arkadaşlarınızla veya iş ortaklarınızla  egzersiz ve ya çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz.Örneğin grup fitness dersleri, düzenli olarak egzersiz yapmak için zaman ve motivasyon sağlamada kişilere yardımcı olur.

özetle;Ne kadar meşgul olursanız olun, kendinize söyleyebileceğiniz en büyük yalanlardan biri, egzersiz yapmaya ya da sağlığınızla ilgilenmeye öncelik vermediğinizdir. Gerçekten boş zamanınızı sorgulayın ve hızlı bir çalışma temposu  ile doldurabileceğiniz boşluklar olup olmadığını düşünün.Hangi gün ve saatlerin sizin için en iyi sonuç vereceğini belirleyin ve  taahhüt edin.

 

Tümü